2007. augusztus 31.



Kik pénzelik a Kurucinfot?


A Partizaninfo utánanézett, kik állhatnak
a szégyenportál mögött


A hosszas nyomozás meghozta eredményét. A Partizaninfo az alábbi adatokhoz jutott:
Működik egy hazai szervezet, a Magyar Hírforrás Alapítvány!
Honlapjuk www.mha.hu Ennek a tulajdonában van a mai napig a kuruc.hu webcím és itt mûködött korábban a Kurucinfó kuruc.hu néven. Molnár Balázs az elnöke volt évekig ennek az alapítványnak. Ellenõrizhetõ a Pest megyei cégbíróságon, hogy a pomázi székhelyû alapítvány elnöke 2006-ig õ maga volt. Végül Molnárt leváltották és a laptól is kirúgták, egyfelõl mert kokainistává vált, fegyverrel fenyegetõzött.
Azonban érdemes tudni, hogy Toroczkai is tag volt a hírforrásnál sokáig!
A webmester egy bizonyos Kiskéri Lajos, aki név nélkül készítette a Kurucinfo-designt. Kiskéri programozó, a gondola.hu szélsőjobboldali weboldalon megtalálható a neve meg a Bt-je is. (Kiskéri Lajos, cikkünk megjelenését követően tiltakozását fejezte ki. Levele a linkre kattintva olvasható:
A Kurucinfo mai szerkesztőgárdája mögött egyébként még több egyelőre ismeretlen személy áll. Köztük a kuratóriumi tag Zsiga (Z. Kárpát) Dániel, aki a Kárpátia nevû szélsõjobbos lapot vezeti. Az alapítvány elnöke most Bodnár Elõd. Információnk szerint Õ, Varga Gábor és Kucsera György a meghatározó személyek. Fõleg Kucsera, aki szolnoki üzletember és fideszes helyi képviselõ. Elég tőkéje van, több honlapnak is tárhelyet biztosít a HVIM-tõl a Szent Korona Rádióig. A rendelkezésre álló adatok szerint, tõle is és még pár vidéki társától ment pénz eddig a "nyilasoldalnak". Hogy a jövőben is támogatják-e az önálló életre kapott portált, azt nem tudni.
Frissítés: szeptember 02.- A Magyar Hírforrás Alapítvány a Partizaninfo-nak küldött levelében határozottan elhatárolódik a Kuruc.info portáltól és annak készítőitől. Zsiga Dánielről, pedig egy beérkezett névtelen levél állítja, hogy "már" nem igazán tartja a kapcsolatot a kurucinfo tagjaival.
A beérkezett levél az Alapítványtól: