Zsanett megfenyegette az egyik tanút?


Az ügyészség elrendelte védelmét

A Fővárosi Nyomozó Ügyészséghez, a felröppent hírekkel ellentétben még nem érkezett meg a DNS-vizsgálat eredménye a Múzeum körúti „erőszak” ügyében. Ennek ellenére a kiszivárgott információk szerint helytálló a Népszabadság értesülése, miszerint a laboreredmény nem terhelő az erőszakkal gyanúsított rendőrökre.
A Múzeum körúti erőszak ügyében, ugyanis a rendőrök vallomását erősítheti meg a DNS-vizsgálat - értesült előzőleg a Népszabadság. a lap információi szerint a DNS vizsgálat eredményei azt igazolják, hogy a rendőrök nem erőszakolták meg a 21 éves nőt.
Az MTI értesülése szerint az Fővárosi Főügyészség elrendelte egy tanú személyi védelmét, akit E. Zsanett fenyegetett meg, amiért "nem úgy vallott, ahogy azt megbeszélték". Morvai Attila ügyészségi szóvivő a hírt megerősítette. Sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta azonban a Népszabadság azon értesülését, hogy a védelem alá helyezett tanú E. Zsanett egyik barátnője. A STOP úgy értesült, hogy a tanú Zsanett volt iskolatársa, aki meglehetősen negatív képet festett a nyomozók előtt az ügy kirobbantójáról, ezt követően kapott egy hívást, amelyben állítólag egy "balesettel" fenyegették meg.
Az ügyészségi nyomozás során E. Zsanett előélete, szokásai megismerése érdekében az
ügyészség több barátnőjét is kihallgatta. Egyikük meglehetősen rossz képet festett Zsanettről. Néhány napja az esti órákban állítólag felhívta őt E. Zsanett, és megfenyegette: baleset éri, amiért nem azt vallotta, amit megbeszéltek. A szintén a húszas évei elején járó, megfenyegetett lány a rendőrséghez fordult, ahonnan az ügyészségre irányították, amely komolynak ítélte a fenyegetést és elrendelte a lány védelmét.
Morvai kitérő választ adott arra a kérdésünkre, hogy ha olyan súlyosnak találták a fenyegetést, hogy a tanú védelmét is elrendelték, indítanak-e eljárást veszélyes fenyegetés, a tanú esetleges befolyásolására tett kísérlet vagy bármilyen más címen E. Zsanett ellen. Az ügyészség álláspontja - ismereteink szerint - az, hogy az eljárás megindításával egyelőre várnak.