2007. június 20.

Egy Katolikus Gimnázium
„békés tüntetőket” képez

Látogatás a Prohaszka Ottokar Katolikus Gimnázium honlapján


A Klerikalizmus a magyar jobboldal nélkülözhetetlen jellemzője. Ezt felismerve kellett váltania értékrendjében a rendszerváltáskor még liberális elveket valló, a konzervatív jobboldallal ellenzékben lévő Fiatal Demokratáknak is. A 90-es évek elején még „csuhásozó” fiatal politikusok, azóta szoros szövetséget kötöttek a klerikális jobboldallal, melyet sajnos egyaránt jellemez a szomszéd népekkel való békétlenségre törekvés, a nyílt ellenségkeresés, a politikai ellenfelek démonizálása, (és ezáltal a velük való közdelem és végső leszámolás vágyának legitimmé válása) és nem utolsósorban a burkolt, vagy nyílt antiszemitizmus.

A Budakeszin működő Prohaszka Ottokar Katolikus Gimnázium honlapjára ellátogatva bőven meggyőződhetünk arról, hogy a fenti megállapítások bizony nem túlzóak.

http://www.prohaszka-budakeszi.hu/index.php?fomenu=fotok&konyvtar=photos/2006-2007/2007.05.05-ballagas


A Gimnázium növendékeit ábrázoló fotók a régebben jó nevű intézmény honlapján találhatóak meg, mint az iskola hallgatóiról készült életképek.
A halálfejes sapkában, arcukat kendővel eltakarva (mely az őszi és a márciusi szélsőséges események képviselőinek ismert „egyenviselete”) fényképezkedő nebulók, egymás után mutatkoznak az iskola weboldalán lévő fényképalbumban.
A bőrkabáton karszalaggal, a zöld-fehér Ferencváros feliratú zászlókat lobogtató, zöld-fehérre festett hajú, vagy fekete símaszkos, a radikális jobboldalra jellemző túlzott mértékű nemzeti színeket feltűnően viselő fiatalok csoportképe inkább egy közösségellenes, a barikádok mögül rendőröket dobáló, gyűlölködő futball-huligáncsapat képét idézi (és nem véletlenül!), mintsem egy katolikus iskola keresztény értékeit átvett végzős tanulóinak osztályképét.
Az „iskola” honlapján, a „vendégeink” linkre kattintva ismerős neveket is találhatunk, az iskola meghívott előadói között, köztük a szélsőséges megnyilvánulásairól híres Rózsa Flores Eduardo-t, aki a délszláv háború egyik horvát gyilkoló-brigádjának egykori háborús bűnöse, valamint hazánkba telepedve a Jobbik.net gyűlöletportál egyik, ma is aktív szerkesztője.

Természetesen lehet cáfolni a látottakat és olvasottakat azzal, hogy ugyan nem tiltja semmi a zöld-fehérre festett frizurát, vagy a halálfejes fekete sapkát a maszkokkal, sőt, a nemzeti színű karszalagot sem, de azt mindenki tudja, a fényképen szereplők is és az olvasók is, hogy ezek a szerelések együttesen bizony státusszimbólummal bírnak, méghozzá a nemzeti radikális szélsőség ismert szimbólumaival.
Mindenki számára kétséges, hogy ezek a képen látható most felnövő fiatalok olyan elveket vallanának miszerint: „Tisztelem hazám törvényeit és a rendet”, vagy „Tisztelem a hazámmal szomszédos népeket és igyekszem velük békére törekedni”, vagy „Elítélem a rasszizmust, az antiszemitizmust” vagy „Elfogadom, hogy egyes embertársaimnak az enyémmel ellentétes politikai nézetei lehetnek”…
Ugye kissé furán hangoznának ezen kijelentések a képen szereplő „keresztyén” fiatalok szájából…?

Természetesen nincs új a nap alatt. Ahogy a történelem során sosem, úgy most sem semleges a politikától a történelmi egyház, mely (a jelen kor televíziója és annak butító műsorai mellett) a legalkalmasabb arra, hogy bizonyos érdekeknek megfelelően irányítást gyakoroljon a tömegekre, hogy formálja véleményüket, értékrendjüket.

1937-ben Németországban katolikus papok "Heil Hitler" karlendítéssel...


...És egy magyar katolikus iskola wehrmacht stílusú „hagyományőrző” osztályképe 2005-ből, előtérben tanárukkal.


Aki jelentkezni kíván a gimnázium "fakultatív hagyományőrző tagozatára" vagy netalán tiltakozni kíván a magyar oktatás ilyen irányú eltolódása/megrontása ellen, az megteheti itt:
POKG 2092 Budakeszi Szechenyi ut 141.
06-23-451-982,
06-23-451-946 /iskola/ vagy a fenntartónál:
Egyházmegyei Hivatal 8001 Székesfehérvár, Városház tér 5. PF 178,
06-23-452-275 Filo Kristóf püspöki biztos