Árpád-sávos zászló

Nemzeti jelkép, vagy neonáci szimbólum?

Ami az árpád-sávos zászló által képviselt gondolatiságot illeti, megosztott a társadalom.
Először is tudni kéne, mit jelent a jelkép. Jelkép az, aminek látványára egy bizonyos gondolatiságra, eszmére, stb. asszociálunk.
Az ősi Indiában, a horogkeresztet a Napisten szimbólumaként használták.
A II. Világháború óta, azonban szerte a világon az embereknek egyöntetűen a náci rémuralom jut az eszükbe a horogkereszt látványára. Tehát a mai ember számára már megváltozott a jel eredeti értelme, és szinte senki, még a művészettörténészek sem a Napistenre asszociálnak a horogkereszt láttán.
Mivel az 1944-es háborús bűnös nyilas pártkatonák karszalagja és zászlaja is mind árpád-sáv alapú volt, egyeseknek természetszerűleg a hungarista bűntettek jutnak eszükbe az árpád-sávos lobogó látványára, függetlenül attól, hogy eredetileg milyen más történelmi jelentéssel bírt. Az árpád-sávos lobogót napjainkban a neonáci csoportok, például a „Vér és Becsület" és a többi nyilas eszmeiségű radikális csoportosulás is minden rendezvényén használja. Nem véletlen, hogy ennek a jelképnek az árnyékában és nem a nemzeti lobogónk alatt vonulnak fel és nyilvánulnak meg demonstrációik alkalmával.
A szélsőséges csoportok természetesen igyekeznek azt a látszatot kelteni, hogy ők csak a „Nemzet és a Haza" érdekeit képviselik. Ezt tette és teszi minden diktatúra, hisz a hatalom megszerzéséhez tömegtámogatásra van szükségük.
Ne feledjük! Minden terror és diktatúra, addig kevésbé ismert, így még nem lejáratott jelképet használ. A ma hatalomra törekvő komolyabb és veszélyt jelentő, külföldről pénzelt szélsőjobboldali szervezetek sem fognak nyilas, vagy más a történelem során lejárt szimbólumot használni tevékenységeikhez, -néhány kivételtől eltekintve- hisz tudják, hogy a nép, azaz a lehetséges tömegbázis ezektől elhatárolódik.
Honfitársak! Ne üljetek fel az árpád-sávos zászlókat lengetők hazugságainak, vagy a már általuk megtévesztett személyek téves magyarázatainak! Megfigyelhető, hogy a nyilasoktól szóban elhatárolódó árpád-sávos csoportok burkoltan, vagy nyíltan, de mindenképpen radikális, szomszéd népek elleni háborútól sem visszarettenő, revizionista, antiszemita nézeteket vallanak.


Ne álljunk közéjük! Ne adjunk nekik tömegbázist!



-Igakuruc-



Ki is Wittner Mária?

1956 októberében, a győztes forradalom első napjaiban, a nép közé vegyülve megjelentek a nyilas végrehajtóbrigádok, akik feliratozott teherautókkal (Pl. Megállj Iczig! Most nem viszünk el Auschwitzig!) indultak összeszedni a „nemzet" ellenségeit. Kik voltak a nemzet ellenségei? Akiket ők annak gondoltak. A találomra, besúgások, régi haragosok egymásra mutogatásainak következményeként összeszedett honfitársainkat a nyílt utcán fejjel lefelé kötötték fel és kalapáccsal, botokkal verték szét fejüket több városban, szerte az országban.

Kevesen tudják, hogy abban az időben az Államvédelmi Hivatalhoz ugyanúgy soroztak be kiskatonákat, mint a honvédséghez, vagy a határőrséghez.
Több, védtelen, fegyvertelen 18-20 éves kiskatonát gyilkoltak így meg brutálisan a különböző hazafias színekbe öltözött szónokok által felhergelt tömegek.
Levéltári adatok segítségével végzett kutatómunka során került több, -a szélsőséges veszélyre felhívó- szervezet birtokába a felhergelt csőcselék gyilkosságait bizonyító felvétel. Az itt lentebb látható képen, a ma is országgyűlési képviselőként tevékenykedő Wittner Mária látható, egy felkoncolt ember holttestének helyszínén.

Azt csak feltételezni tudjuk, -bizonyítani nem-, hogy Wittner Mária jelen volt ennek az embernek az önkényes kivégzésénél, hallhatta könyörgését, láthatta utolsó tekintetét...


-Igazkuruc-