Amit a Kurucinforól tudni kell!


A nyilas Kurucinfo impresszuma:


Kiadja: WBY Ltd. - azonosíthatatlan vállalkozás
Az igazgatótanács elnöke: Jan Haugwitz B.a.H. (Haugwitz János XV. századi zsoldosvezér, Mátyás király Fekete Seregének főparancsnoka)
Kiadóigazgató: Libényi János (szabósegéd, 1853-ban merényletet kísérelt meg Ferenc József császár ellen)
Executive producer: Héjjas Iván (a fehérterror hírhedt különítményparancsnoka)
Helyettes főszerkesztő: Hohenstauf Frigyes (I. Barbarossa Frigyes német-római császár, a "rőtszakállú" uralkodó a XII. századból)
PR-manager: Jaross Andor (a német megszállást követően belügyminiszter, több "zsidórendelet" megalkotója)
Kommunikációs igazgató: Rákay Fülöp (a név Rákay Philipre, a Fidesz nagygyűlései "ceremóniamesterére" utalhat, aki a Népszavának azt mondta: ezt visszautasítja, és fel fogja szólítani a portált, hogy távolítsák el nevét a honlapról)

Logisztika, szállítmányozás: Endre László - A deportálásokat végzô egyik államtitkár.
1945. vagy '46-ban felakasztották.

Disztribúció: Leslie Baky - Baky László - A deportálásokat végzô másik államtitkár.


Látható, hogy a Kurucinfo már az impresszumában is vállalja nyilas eszmeiségét. Majdnem minden kiadói és szerkesztői pozícióban álneveket sorolnak fel. A nyilas háborús bűnösök nevének felhasználása egyszerre provokál, és üzeni a megfoghatatlanságot.
Az önbizalom nem teljesen megalapozatlan, hiszen a Kurucinfon - egy folyamatban levő nyomozás, és az adatvédelmi biztos felszólítása ellenére - most is több személyes adat található, például a korábbi zavargások ügyében eljáró "vérbírák" és ügyészek neve, címe és telefonszáma, valamint egy kokárdát viselő "magyar" kislányt állítólag alaposan helybenhagyó "Dávid csillagos" elérhetősége is.
A portált 2005 őszén indította a Magyar Hírforrás Alapítvány (MHA), akkor még kuruc.hu címmel. A végződés ezúttal fontos, hiszen a .hu oldalakat Magyarországon jegyzik be, szervereiket a határokon belül tárolják. Az alapítvány célja – mint arról lapunknak az egyik alapító beszámolt – nemzeti érzelmű (értsd: nyíltan jobboldali) netes hírforrás üzemeltetése volt. (Az MHA emellett a revizionista nemnemsoha.hut és a Kárpátia havilapot adja ki.)– Alig két hónapig tudtunk együttműködni a kuruc.hu szerkesztő- és szerzőgárdájával – meséli az MHA egyik befolyásos tagja. – Minősíthetetlen, artikulálatlan és szofisztikálatlan hangot ütöttek meg cikkeikben, amelyekkel nem értettünk egyet. A problémáinkat nem értették meg, nem akartak változtatni a hangnemen, ezért különváltak az útjaink. Többet ártottak az ügyünknek, mint amennyit használtak.
A szakítás után a kuruc.hu gyorsan magára talált, új néven – Kurucinfo –, új helyen újrakezdte tevékenységét. Úgy tudjuk, az újrainduláskor hivatalosan is Molnár Balázs (=Horváth zsolt)főszerkesztette az orgánumot, Novák Előd (a kormányellenes tüntetések kisdobosa) hathatós támogatásával.

A portál főszerkesztője kijelentette: nem vezetője a netes hírlapnak, hisz annak impresszumában Horváth Zsolt neve szerepel főszerkesztőként. (Emlékezetes, a Schmidt Mária elleni cikket írták alá e névvel.) Molnár megjegyezte: csak néha írogat a netre, amúgy tanárember. Végül közölte: csupán félmillió forint ellenében hajlandó felvilágosítással szolgálni a Kurucinforól. Ennyit azért nem ér.
Molnár egykori barátai annyit tudni vélnek: jelenleg a szerkesztőség néhány lelkes amatőrből áll.– Nem klasszikus újságírók, akik utánajárnak a dolgoknak – mondja egy radikális aktivista. – Van polgári foglalkozásuk, és ha eszükbe jut valami, általában egy összeesküvés-elmélet,
akkor azt bepötyögik a gépbe, és kirakják.
Miből telik minderre? – kérdeztük segítőinket. A Kurucinfo belső viszonyait ismerő informátorunk szerint az indulástól tavaly októberig egy tehetős szponzor állt mögöttük, ám ő is magára hagyta a portált, miután az „felvállalta az októberi forradalmat”. Támogató híján komoly anyagi gondokkal küzdött a társaság, annak ellenére, hogy néhány Amerikába és Ausztráliába kivándorolt magyar segíti a munkájukat.
Amikor a Kurucinfo a tavalyi zavargások ügyében eljáró bírák és ügyészek, illetve újságírók adatait tette közzé, akkor a cél alig titkoltan az igazságszolgáltatás tagjainak és a sajtó munkatársainak megfenyegetése volt. Majtényi László, megkérdezett volt adatvédelmi biztos nem vitatja, hogy egy jogállamban minden törvénysértés ellen fel kell lépni, ám szerinte tartózkodni kell az események „túlreagálásától” is. A hatalom nagy szívességet tesz, ha túl komolyan veszi az efféle szélsőségeket – fogalmazott, emlékeztetve arra, hogy a múlt század harmincas éveiben durva módszerekkel vertek szét egy nyilas tüntetést, és a párt a következő választáson minden korábbinál jobban szerepelt.
Azon egyetlen jogász sem csodálkozik, hogy a portál ellen eddig hivatalból nem indult uszítás miatt eljárás. Noha a szerzők antiszemita, rasszista, uszító szövegekkel töltik fel az oldalt, a magyar joggyakorlat szerint sajnos ez mindaddig nem bűncselekmény, amíg valaki valóra nem váltja a lapon megfogalmazott fenyegetőzéseket.
A tűzfalon már megjelent a jel, de kérdéses, hogy egy ilyen liberális demokrácia le tudja-e mosni még időben.

(Forrás: 168 óra, Népszava, Népszabadság)








Jelentkezett az útjelzőtáblás "kalapácsvető"




védőügyvédje





A nevét elhallgató ügyvéd szerint védence egyáltalán nem bűnös a terhére rótt vádban, hiszen –állítása szerint- a kalapácsvetőként megforgatott, majd az álló rendőrsorfalba hajított betonozott végű táblát szándékosan úgy dobta el, hogy az véletlenül se okozzon sérülést…
Köszönjük ügyvéd Úr! Pedig már kezdtük azt hinni, hogy ez a derék fiatalember szándékosan okozta három magyar rendőr sípcsonttörését…



A hős, akciója közben. Csak úgy süt belőle az óvatosság...

Még egy kép, hogy biztossak lehessünk a példás hazafi jóindulatában...





Megszólalt az Árpád-sáv


Több olvasói levelet is kaptunk, melyekben a kedves olvasók az árpád-sávos zászlót lengetők védelmében írtak. Ezekben a levelekben arra hívják fel az Igazkuruc figyelmét, hogy "valótlan az a nézet, mely szerint az árpád-sávos zászlót lengetőknek bármi közük lenne az antiszemitizmushoz, vagy más, szélsőséges nézetekhez". Előző, erről szóló cikkünkben, pont ezt cáfoltuk. Az Igazkuruc egyébkét nem osztja azt a véleményt, miszerint az Árpád-sávot be kéne tiltani. Az Igazkuruc, csak arra a jelenségre világított rá, hogy jelenleg az Árpád-sávos zászlót lengető személyek nem állnak távol a nyilas eszmeiséggel.


És akkor íme egy élő példa a sok közül:


Hegedüs Balázs a tipikus esete az árpád-sávos zászló, valamint az „én csak magyar vagyok” szlogen és a náci, gyűlölködő ideológia összekapcsolódásának. Hegedüs Balázs, a 35 éves, Győri lakos, szintén az iwiw portálon lengeti a jelenleg nyilasokkal szimpatizáló személyek által kisajátított lobogót.
Magáról természetesen ő is így ír: „Nem vagyok focihuligán, mert focimeccsre se járok. Nem vagyok ó és újfasiszta sem. Egyszerű magyar ember vagyok, aki tiszteli a múltat és az Őseit, de megvetéssel és utálattal gondol Népe árulóira


Később, ugyanitt az iwiw-en, egy bizonyos „bogárfórum”-ban 2007. január 09-én már megmutatta igazi énjét, valamint azt, miért is lenget „egyszerű magyar ember” létére árpád-sávos zászlót…Így nyilatkozik: „Érdemes megnézni, hogy sikítoznak a mocskos zsidók, mert Krisztina (Morvai–a szerk.) a szemükbe vágta a hazugságaikat. Felvirrad a nagy nap, a leszámolás napja. Máglyahalál vár ......"


Gyönyörű jövőkép....
Hát, egyenlőre ennyit az árpád-sávról...


-Igazkuruc-