2007. május 25.



A rendőrvadász tini




A mindössze 19 éves bicskei Nagy László, az utóbbi napokban egyre jobban felhívta magára a figyelmet szélsőséges, uszító internetes kinyilatkozásaival.
A Tyco Electronics EC kft. kezdő munkatársa, nem utolsósorban az iwiw portálon kezdte meg békétlenítő tevékenységét.
A már korábban bemutatott Cset Péter által létrehozott hangulatkeltésre kiválóan alkalmas címmel ellátott „Korrupt és bűnöző rendőrök Magyarországon - csalás, lopás, nők megerőszakolása. Hova tovább?” fórumon több, a rendőrség, azaz a rend elleni uszító felhívást tett közzé. A nem igen túlképzett Nagy Lászlótól természetesen nem várhatjuk el, hogy ne legyen hatással rá a gyűlölettel átitatott úgynevezett „nemzeti” radikalizmus és ne irkáljon badarságokat például „fegyveres széna téri rendőrrablóról”, azonban az elvárható lenne, hogy jogosulatlanul ne végezzen személyiségi jogokat taposó, uszító, felforgató tevékenységet.
Május 20-án, 13:19-kor, WANTED felhívással linkelte be több helyre is egy magyar rendőr adatlapját.
A fenti fórumba, május 23-án 12.20-kor az alábbi bejegyzést tette közzé:
„2064: semmi köze a rendőrbűnözőknek a pénzhez! A vezetöség és az, hogy azt hiszik magukról mindent megtehetnek! De ez most változni fog, szeptember óta a "csőcselék"-nél megingot a bizalom! Most olyanokal szidom a rendőröket akik eddig azt mondták, hogy jogos volt a rendőrség fellépése! Most kel elkapnunk öket.”
(Nagy László műveletlensége okán alkalmazott helyesírás elleni attackjai miatt a Partizaninfo kér elnézést.)

Nagy László, a május 19-én jogtalanul megtartott Lelkiismeretlen 88 szervezésű tüntetésen is részt vett, melynek során, közel 20 szélsőjobboldali agymosott, a REBISZ objektum előtt kezdett neki a forgalom megzavarásába. Erről ő maga ír ugyanezen, fenti fórumba május 20.-án 12:18-kor:
„Lehet, tegnapi spontán tüntetésen ott voltam a kerepesi uti rebisz-nél, biztos olyan ruhába van mint amibe kijöttek: rohamsisak, műanyag mellény, 2literes borsspray stb.”

Azonban természetesen Nagy László csőcselék gyűlölködő megnyilvánulásai nem most kezdődtek a sajtó által tényként beállított 21 éves, Zsanett nevű bártáncosnő állítólagos megerőszakolásáról terjedő hírek következményeként. Nagy testvér már korábban is elkezdte randalírozó, illetve randalírozásra másokat szándékosan rábírni törekvő magatartását.
Adatlapján ő maga tette közzé a március 15-én a magyar rendőrség elleni összetűzés közben készített, meglehetősen gyenge minőségű fényképet, melyet úgy kommentál, hogy „2 méterre a rendőröktől”.

A már sokat emlegetett "Nemzeti gondolkodás - Magyar Öntudat" csúfnevű fórumba, Nagy László testvér ezt a felhívást tette közzé még április 25.-én 18:37-kor:
„Marietta! Ezért vagyunk Mi "magunkfajták", hogy mi tegyünk, csak nincs akkora összetartás mint 48ban vagy 56ban, 1848 március 15.én elég volt egy nap, hogy -minden bejelentés nélkül- több ezer embert gyűjtöttek össze az ifjak! Ma több mint 200 nap kevés ahoz, hogy tegyünk valamit! Rongálni tudunk, de nem ugy kell megbuktatni ezt a hazug és erkölcstelen kormányt! Sajnos nem tudom, ezeket a szemeteket csak kirobbantani lehet, de ha ez kell én megteszem!”
Btk. 18. § (1) (…) előkészület miatt büntetendő, aki a bűncselekmény elkövetése céljából (…) az elkövetésre felhív, ajánlkozik, vállalkozik, vagy a közös elkövetésben megállapodik.
Az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása bűncselekmény előkészületét a törvény bűnteti...