2007. május 29.



Göbl, az ártatlanság kőbe vésett szobra



A képen látható soproni Göbl György, 2006. október 23-án provokálta, majd a Budapesti Nyomozó Ügyészség adatai szerint, felfegyverkezve, csoportosan támadt rá a magyar rendőrökre. Bár a Nyomozó Ügyészség rendszerint a rendőrség ellen szokott dolgozni, most mégis megalapozottnak találta a gyanút arra, hogy Göbl György ellen nyomozást indítson csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. A gyanú a nyomozás során is megállta helyét, hiszen Göbl György ellen végre vádat is emeltek, fenti bűncselekmény miatt.
Göbl György, most a szélsőjobboldal legradikálisabb fórumaitól vár segítséget. Tanúkat, (vélhetően hamisat) keres annak igazolására, hogy ő bizony nem dobálta a rendőröket. (Milyen hazafi az ilyen??? A kucuginfo közzé is tette telefonszámát… Talán büntetésből? – a szerk.)
Göbl György, önsajnáltató nyílt levelében, magát négygyermekes apukának nevezi, elfelejtve azt, hogy a „négy gyerek”, mint olyan nem mentesít a büntetőjogi felelősségre vonás alól. Vélhetően ez a gyerekkérdés még október 23-án őt magát sem foglalkoztatta, mikor bűntársaival családos rendőrapukákat provokált, majd támadt meg és veszélyeztette életüket, testi épségüket.
A meglehetősen bűnöző küllemű szélsőjobboldali huligán, így magyarázza az esetet:
„A fennálló „demokratikus kormánynak" talán azért állok útjában, mert Sopronban egyik szervezője vagyok a szeptember óta folyamatos demonstrációknak, tevékenyen részt veszek a soproni, megyei, régiós, országos félpályás útlezárások szervezésében, az " IGAZ MAGYARORSZÁG" megteremtéséért…”
Göbl György, sokat elárult „hovatartozásáról”, amikor segélykérő nyílt levelében megadta Skype címét is: „sopron88…” (Úgy gondoljuk, hogy ez a „88” nem igényel különösebb kommentet…)