Egy terroristát lelőttek, de a "zászló" még áll


Az Mtv Híradója ellátogatott a múlt heti akciója közben szerencsésen agyonlőtt Széna téri terrorista lakhelyére

A 40 éves Cseh István szobájában Adolf Hitler képét találták- írja a Blikk. A családi ház udvarán az MTV felvételén természetesen jól kivehető az árpád-sávos zászló is. Ennek ellenére egyes szomszédai rendes embernek hitték.
Solymáron, egy családi házban lakott a túsztárgyaló szerint rendkívül agresszív, elborult elméjű elkövető, a fia tevékenységéről állítólag mit sem sejtő édesapjával. A Híradó riporterének hosszas csengetésére a szélsőjobboldali bűnöző apja kijött a házból. Azt mondta, hogy ő semmiről sem tudott, nyugodtan, békében éltek, különösebb anyagi gondjaik sem voltak.
"Nem tudom megérteni, hogy miért csinálta ezt a dolgot. Mi történhetett vele? Mindig is elítélte ezeket. Olyan rendes volt, hogy azt el sem tudom mondani" - nyilatkozta az apa.
Ennek ellenére a bankban dolgozó 23 éves biztonsági őrt- akinek végül a kezét lőtte át- a szemtanúk szerint többször, kimért, cinikus hangon azzal fenyegette, hogy szétlövi a térdét. A Nemzeti Nyomozó Iroda, még a cselekményt követő éjszakán átkutatta a bűnöző lakhelyét.


(Cseh, a magyar)
Több engedély nélkül tartott fegyveren kívül sok száz különböző kaliberű lőszert is találtak nála. A férfi ellen korábban is indult már eljárás erőszakos bűncselekmény miatt, de végül nem ítélték el. Még meg nem erősített információk alapján, a Cseh István ellen megszüntetett eljárás az őszi zavargásokkal volt kapcsolatos.
Ezt támasztja alá az a kevésbé furcsa tény is, hogy a szélsőjobb kedvenc uszító portálja, a Kurucinfo, már "gyilkoló barmoknak" nevezte legutóbbi, témában írt cikkjében a túszejtőt lefegyverző rendőr-kommandósokat.

(MTV Híradó, Blikk, HVG nyomán)